середу, 1 лютого 2017 р.

Грай з нами у Танграм


Останній зимовий місяць у бібліотеці розпочався не лише весело, а й пізнавально. Вихованці дитячого садочка № 46, які завітали цього морозного дня залишилися задоволені, адже на малечу чекала зустріч з оновленим, яскравим, комфортним абонементом. Дітей наскільки вразив дизайн новеньких стелажів, столика, стільців, які нагадують замок та вежі з відомих їм казок та мультфільмів, що малеча щойно зайшовши до відділу - почала навипередки "випробувати" меблі та переглядати книги та журнали.
         Але бібліотека це не лише книги, а й ...
низка цікавих пізнавальних заходів, тому дітлахи познайомилися з таким видом мистецтва як танграм. Танграм - це головоломка, яка складається з семи гральних кісток — пласких геометричних фігур, які називають танами, що складаються у різні форми. Завдання головоломки — створити задану форму (на підставі лише обрису силуету) з використанням всіх семи танів, які заборонено накладати один на один. Це одна з найбільш популярних головоломок такого типу у світі. 
    Сьогодні завданням було скласти з цих семи частин - котика, варіантів, до речі, може бути безліч. Ось подивіться що з цього вийшло ;-) 









  Окрім цього діти прослухали цікаву розповідь бібліотекаря про котів , їх різновиди та переглянули смішні сюжети про братів наших менших. Це лише перший захід, присвячений танграму, далі чекає ще більше подібних цікавинок, де ми будемо й надалі розвивати здібності й удосконалюватись у техніці танграм, тож слідкуйте за анонсами на сайті          .

Немає коментарів:

Дописати коментар