вівторок, 21 лютого 2017 р.

#я_розмовляю_українською

    "Говори українською або ж мовчи цілий день", "#я_розмовляю_українською" - подібними висловами майорять всі соціальні мережі, електронні видання та інші джерела. А все тому, що 21 лютого - Міжнародний  день рідної мови. Школярі, студенти та й взагалі всі охочі хто любить мову, могли долучитися до різноманітних флешмобів, які проходять по всій країні, таким чином, намагаючись  хоча б у цей день наголосити на важливості рідної мови та висловити свою любов. 
     Недаремно існує вислів: "чужу мову можна вивчити за шість років, а свою треба вчити все життя" ці слова належать французькому філософу, поету, прозаїку, історику та публіцисту Франсуа Вольтеру, будуть актуальними завжди. Й на сьогодні існує низка різноманітних online-ресурсів, які допоможуть вдосконалити свої знання та навіть допомогти, наприклад, іноземцям вивчити українську мову. 
   Оригінально, а головне цікаво поповнити знання ти можеж за допомогою чудового сайту, головний персонаж  - ЛЕПЕТУН у веселих та простих малюнках розповість тобі про правила, помилки, дасть відповіді на питання, які виникають у тебе, коли  розмовляєш або ж пишеш.  Творцями цього чудового проекту «Мова ДНК нації» є Наталя Клименко та Павло Мельник-Крисаченко. Наступним корисним джерелом є сайт відомого мовника країни - ОЛЕКСАНДРА АВРАМЕНКА, на онлайн-уроки якого ти будеш "ходити" кожного дня й незапізнюючись :-).  А є ще один ресурс вивчення мови, про який ти, мабуть, здогадуєшся й який ніколи тебе не підведе раптом вимкнуть світло або ще гірше - інтернет...  І це правильна відповідь... Звісно, це книга.

Немає коментарів:

Дописати коментар